wbrakman.nl

De Introvert

Naar aanleiding van het verschijnen van Leesclubje werd Willem Brakman in 1985 geinterviewd. De lokatie is het huis waar Brakman destijds woonde (Prinsestraat 12, Enschede), en de buitenopname vond plaats langs het Buursemeer, vlakbij Buurse(Item voor kunstprogramma Nederland C onder redaktie van Hans Keller).

Klik hier Willem Brakman bij de Buursebeek, 1985 voor de download van de opname (MP4 bestand, dit kan afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding enige tijd duren)

Willem Brakman bij de Buursebeek, omstreeks 1980

Literaire wandeling door Enschede

Naar aanleiding van het verschijnen van "Schrijvers in Twente: van Achterberg, Brakman, Cremer en anderen. Literaire reisgids" Las Willem Brakman voor uit eigen werk ter illustratie van de diverse locaties.

Klik hier voor de download van de opname (MP4 bestand, dit kan afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding enige tijd duren)

Willem Brakman bij Barend en Van Dorp (en Jan Mulder)


Willem Brakman tijdens de uitzending

Op 23 september 2003 was Willem Brakman op bezoek bij Barend en Van Dorp, en natuurlijk Jan Mulder. Het interview werd gehouden nav. het verschijnen van de roman Nazomer. Willem Brakman sprak later nog vaak over deze uitzending, waar hij met plezier aan terug dacht.
Klik hier om de uitzending te bekijken. Het gedeelte met Willem Brakman begint op "21.10" in de uitzending (blijf overigens kijken tot het einde [Jan Mulder over doctor Van Heel]).

xhtml 1.0 | contact | disclaimer | copyright